LSV DÜKKAN BİR LÖSEV KURULUŞUDUR.
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yastıkların Bilinmeyen Tarihi

25-03-2022 14:00
Yastıkların Bilinmeyen Tarihi

 Yastığın Tarihi 

 

Hepimiz fazlasıyla elektrik, bilgisayar ve hatta cep telefonlarının tarihsel gelişimini ezbere biliyoruz. Peki ya yastıkların, hergün günün aralıksız en uzun zamanını beraber geçirdiğimiz bu yumuşacık ürününün tarihsel yolculuğunu merak ettiniz mi? Hadi bugün blog yazımızı bu harika ürüne ayıralım. Konumuz Yastıklar…

Yastığın tarihi M.Ö. 7000 yıllarına kadar uzanmaktadır. İlk olarak Mezopotomya’da kullanıldığını düşündüğümüz ilk yastıklar bugün kullandığımız yastıklardan çok farklıydı. Asıl fark malzemeden kaynaklanıyordu. Bugün yumuşacık üretilen ve evimizin en önemli dekoru olarak görülen yastıklarımız eskiden taştan üretilmişti. Taş Yastık bugünkü kullanım alanından biraz daha farklıydı. Bugün en önemli vasfı uyurken boynumuza destek olarak kullanılması ve görseli olmasından ziyade M.Ö 7000 yılında yastıkların amacı yüzümüzü böceklerden, haşerelerden korumaktı.

Zamanla farklılaşan yastıklarımız, Eski Mısır ‘da yani Firavunlar döneminde ise taş yerine tahtadan (ahşap) yapılıyordu. Zaman geçtikçe Çin‘de kullanılmaya başlayan yastıklar ise biraz daha değişip bronz, bambu ve ahşap malzemeler kullanılarak üretiliyordu.

 


YASTIKLARIN GÜNÜMÜZDEKİ HALİNE KAVUŞMASI

Eski döneme kadar oldukça sert, rahatsız ve dayanıklı malzemelerden üretilen yastıklar, Antik Yunanlılar tarafından daha rahat ve konforlu hale getirilmiş. Kuş tüyü ve saman malzemelerden hazırlanan yastıklar uykuda rahatlığı artırmayı hedeflemişlerdir. Özellikle kuş tüyü malzemelerden yapılmış yastıklar Eski Mısır ‘da üst düzey kişilerin tercihi olmuş. Bugün en üst düzey teknolojiler kullanılarak üretilen yastıklar arasında kuş tüyü yastıklar halen popülerliğini korumaya devam ediyor. Ancak son yıllarda hayvan yaşamına dair bilincin artmasıyla bu tür ürünlere duyulan ilgide azalmaya başlamıştır.


  

Yastık üretiminde yün kullanımı uzun yıllardır vazgeçilmeyen ürünler arasında yerini koruyor. Zamanla üstün teknolojiler ile yapısı geliştirilen yastıklar, doğal yapılarıyla bir çok insanın tercihi oluyor. Kışın sıcacık, yazın serin tutan istenildiği zaman yıkanabilen, dönüştürülebir özelliği ve %100 doğal yünün faydaları saymayla bitmiyor.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.