LSV DÜKKAN BİR LÖSEV KURULUŞUDUR.
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Evde Çikolata Yapmaya Ne Dersiniz ?

23-03-2022 15:42
Evde Çikolata Yapmaya Ne Dersiniz ?

Evde Çikolata Yapmaya Ne Dersiniz ?

Kimsenin kolay kolay hayır diyemeyeceği çikolata vücuda verdiği mutluluk hormonuyla enfes bir lezzettir. Özellikle çocukların ve kadınların hayranı olduğu sevilen lezzet çikolatanın sağlıklı olup olmadığı soruları hem çikolata sevenlerin hem de medyada sık sık gündem oluyor. Aslında doğal ve sağlıklı çikolataya ulaşmanın 2 farklı yolu vardır;

Çikolataya ulaşmanın birinci yolu LSV Dükkan üzerinden farklı çeşitleri olan doğal çikolata çeşitlerinden gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz.

İkinci yol ise bugünkü Blog yazımızın da konusu olan evde doğal çikolata yapabilirsiniz. İçindeki malzemelerden üretimine kadar her aşamasında sizin kontrolünüz altında olacak olan doğal ev yapımı çikolataya bayılacaksınız.

 

 


Evde Çikolata Nasıl Yapılır ?

Evde doğal çikolata yapmanın bilinen en kolay yolu Fransızca bir terim olan " benmari " usulünü uygulamaktır. Benmari usulü çikolata yapımında en önemli nokta çikolatada kullanılacak malzemelerin kaynamasını ve tatların bozulmasını önleyerek mükemmel lezzette çikolata yapılmasını sağlamaktır. Benmari usulünde malzemeler direkt olarak ateşe verilmez , çikolatada kullanılacak malzemeler in içi su dolu başka bir kabın içindeki suyun ısısıyla eritilmesi yöntemidir.Bu lezzet ev yapımı çikolatalarda kullanılacak malzemelerin yanmasını önlediği için daha lezzetli ve orijinal lezzetinde çikolatalar üretilmesini sağlar.

Yapımı kolay evde yapılacak çikolata tarifi

Evde çikolata yaparken kullanılacak ana malzeme kakaodur. Farklı malzemeler ekleyerek çikolata yapımına hem zevk katabilir hem de çikolatanızı tatlandırabilirsiniz.

 

 


Kakaolu Çikolata Tarifi

Çikolatayı sevenler bilir ki çikolatanın en lezzetlisi dolu dolu kakao aroması kokan çikolatalardır. Yüksek antioksidan özelliğine sahip çikolatada kakao miktarı arttıkça sağlık açısından daha faydalıdır.


Kakaolu Çikolata Tarifi için Gerekli Malzemeler

1-2 su bardağı kakao

2-2/3 su bardağı süt

3-1 su bardağı su

4-½ su bardağı şeker

5-¼ su bardağı pudra şekeri

6-¾ su bardağı tuzsuz tereyağı

7-¼ çay bardağı buğday unu


Adım Adım Yapılacaklar

1 – Kakao ve Tereyağını mikser yardımıyla iyice çırpın

2 – Oluşan kakao – Tereyağı karışımını benmari usulü eritin ve tekrar mikserle karıştırın

3 - Oda sıcaklığında bekletilen (24 – 26 derece) süü,şeker ve un ile karıştırın

4- bu karışımı ( süt,un,şeker) kakao – tereyağı karışımının içine ekleyip iyi bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir karışım olana kadar karıştırın

5- Karışımı silikon (çikolata kalıbı) kalıplara döküp oda sıaklığında ılımasını bekleyin

6 – Oda sıcaklığına gelen çikolatayı buzdolabında net bir gece beklettikten sonra tüketebilirsiniz

 

AFİYET OLSUN :)

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.